Molimo pričekajte

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja Fotografskih usluga


Članak 1.

Fotograf ili snimatelj (u daljnjem tekstu Izvođač) se obvezuje da će u svojstvu službenog video snimatelja i/ili fotografa na ceremoniji vjenčanja ili drugoj dogovorenoj usluzi Naručitelja obaviti uslugu video snimanja ili fotografiranja vjenčanja/događaja ili tematiziranog sessiona u studiu.

Članak 2.

Video snimatelj i/ili fotograf će biti ekskluzivan i jedini službeni video snimatelj i/ili fotograf na vjenčanjima/dogovorenom fotografskom poslu. Obitelj i prijatelji Naručitelja mogu fotografirati i snimati vjenčanje ako ne ometaju dužnosti službenog snimatelja. Radi osiguravanja pravilnih uvjeta za rad službenog snimatelja gosti su dužni suzdržati se od fotografiranja uz bljeskalicu u određenim trenucima vjenčanja ili tematiziranog sessiona.

Članak 3.

Izvođač zadržava pravo potpune kreativnosti prilikom izrade video i foto materijala, kao i pravo na vlastiti stilski izričaj u skladu sa radom na njegovoj web stranici i na društvenim mrežama.

Članak 4.

Izvođač će uložiti sav razuman napor kako bi osigurao sve kadrove koje je zatražio Naručitelj.  Izvođač ne snosi odgovornost ako zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, manjka potrebnog vremena zbog organizacije samog događanja te zbog ograničenja samog mjesta ili lokacije događanja ne snimi sve željene kadrove od strane Naručitelja.

Članak 5.

Naručitelj je izabrao paket prema dostavljenom cjeniku. Cijena dodatnih sati fotografiranja je naznačena u ponudi za usluge.

Članak 6.

Izvođač se obvezuje isporučiti profesionalno obrađene fotografije u roku naznačenom prema ponudi.

Članak 7.

Izvođač zadržava autorska prava na snimljene kadrove i fotografije prema Zakonu na autorska prava Republike Hrvatske, a Naručitelj dopušta Izvođaču koristiti kadrove i fotografije snimljene u okviru dogovorenog posla za profesionalne uzorke, internetsku stranicu, oglašavanje, blogove, izložbe, natjecanja. Za sva dodatna korištenja koja nisu navedena u Uvjetima, Izvođač mora imati prethodnu pismenu suglasnost Naručitelja.

Isporučene autorske radove Naručitelju nije dozvoljeno distribuirati na korištenje trećim stranama poput cvjećara, organizatora, hotela, stilista i sl. bez pisane dozvole Izvođača.

Članak 8.

U slučaju bolesti, katastrofa ili drugih okolnosti koje su izvan kontrole Izvođača, isti je dužan osigurati zamjenskog snimatelja ili fotografa jednakih kvalifikacija za video snimanje vjenčanja, kojega Naručitelj treba prihvatiti prije događanja, i koji će ispuniti obveze iz ovog Ugovora. Izvođač će učiniti svaki napor da osigura zamjenskog snimatelja koji je prihvatljiv Naručitelju, a ako prihvatljiva zamjena nije pronađena, Izvođač će odmah izvršiti povrat svih uplata.

Članak 9.

Nakon primitka foto i video materijala Naručitelj prihvaća svu odgovornost za arhiviranje i zaštitu istih. Izvođač ne arhivira trajno foto i video materijal. Izvođač stoga savjetuje Naručitelju da napravi veći broj kopija isporučenog video materijala na različitim medijima.

Članak 10.

Obrada fotografija, montaža i digitalna obrada kadrova, s obzirom na Autorov dokumentarni pristup, podrazumijeva korekciju boje, izmjenu veličine i poravnavanja. Autor zadržava kreativno pravo pri editiranju, montaži i isporuci fotografija i kadrova koje ocijeni kredibilnim po pitanju kvalitete i vlastitog umjetničkog standarda. Za sav dodatano traženi posao obrade će biti ispostavljen zaseban račun sukladno važećem cjeniku.

Članak 11.

Ako će vjenčanje ili drugo Ugovoreno fotografiranje ili snimanje trajati više od 4 sata, Naručitelj je dužan osigurati obrok. Ako Naručitelj ipak ne osigura obrok, Izvođač je ovlašten napustiti događaj u trajanju od 45 minuta za kupnju obroka.